CCS átalakítás és adapter

Sziasztok!

2017-es Model S-em van 1,5 hónapja. Alapbol S60-as verzió volt, de az előző tulaj szoftveresen kibővítette S75-re. Van hozzá Supercharger, de sok esetben jól jönne egy CCS csatlakozó is, hogy ne csak 11 kW-tal tudjak egyéb töltőkön tölteni.
Olvastam, hogy az egyik tulajdonos kb 500 euróból megcsináltatatta a CCS átalakítást, és elgondolkodtam rajta én is. (bécsi szervíz nem probléma, mert Bécsben élek)

Meg tudjátok erősíteni, hogy ezek az előnyök származnának belőle?

  • a Superchargereken a CCS csatlakozóval kis mértékben gyorsabb töltés
  • egyéb gyors töltőkön 50 kW-tal tudnék tölteni CCS csatlakozóval

Lenne más előnyöm is, amiről nem tudok?
Szerintetetk megéri átalakítani?

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Kellmes Ünnepeket!
Tibi

Nem, az S85-öm pontosan ugyanolyan gyorsan tölt SC-n adapterrel illetve anélkül.

Ez sem így igaz pontosan, hiszen 50kW töltön tipikusan 42-44kW max-szal tudsz tölteni, 50%-ig (nő), utána a kocsi korlátozza a töltési sebességet, azaz szépen csökken. Alacsonyabb töltöttségen értelem szerűen alacsonyabb, az akkufeszültség miatt a teljesítmény. Nekem nem működött jól a bábolnai Ionity 350kW töltő, ott konkrétan csak 31kW volt a max. Elvileg csak rosz oszlopra álltam, az másnak sem gyorsabb…

Amúgy maximálisan megéri az átalakítás és az adapter, pláne hogy használt CHADEMO adaptereket kapsz ennyiért, ami egy bumszli valami és egy haldokló szabvány lesz itt európában hamaraosan. A CCS adapter elfér a középkonzolban a pohártartók mögött, csomagtartót sem kell nyitni miatta.