Biztosítás miért ilyen magas?

Sziasztok,
Model3-ast szeretnek megrendelni, de ugy latom, hogy a biztositok nem igazan szeretik a Tesla-t, nehezen talalok ajanlatot, as akkor is nagyon dragan.

Mi a tapasztalatotok es a velemenyetek ezzel kapcsolatban?
Angol velemenyeket olvasva ezzel probaljak neheziteni az eladasokat, gondolom Elon ezert lengette be a sajat biztositot!

Vasarlas alternativaja lehet a lizing, ebbol eleg sok van mar kulfoldon is.

Nincs a kozossegben biztositos szemely?

Szia! Egyeztetések folynak a biztosítókkal Casco terén. Ha lesz infó, közzétesszük

1 Like

Kivancsi vagyok, mas orszagokban mennyi, csak erdeklodes miatt megneztem egy francia biztositasra: all risk 637-1400 eur/ev.
Luxembourgban most nezem.
Azert ez is furcsa, hogy az EU-ban nyitott minden, de a biztositast csak az adott orszagban kothetjuk meg…
Lehet ezert jobb a nemet lizinges Tesla, ott nagyobb a verseny, es atlathato.

Ausztriában Model S-re 1539,11 EUR-t fizettem 1 évre kötelező! + Vollkasko, 500 EUR önrésszel. Én az okát a hivatalos márkaképviseletben, de még inkább az autók mennyiségében látom. Nem számít kuriózumnak, a sok autó miatt meg csökken a biztosító kockázata. Ezen kívül egyébként 1,99 % kamat a finanszírozásnál, 3.300 EUR CO2 támogatás, stb. Teljesen más lenne a helyzet, ha sok magyar autó lenne, persze ha kedvezőbb lennének a kondíciók, akkor lenne is több. Szóval ez egy tyúk-tojás probléma.

1 Like

Ejj de jó neked! Csak csorgattam a nyálam amikor kint voltam a bécsi kereskedésben! A Model 3 P tesztvezetés után ott helyben vásároltam volna, csak az a fránya osztrák lakcím hiányzik :confused:
A kereskedő is mondta, hogy heti több magyar ügyfele lenne a visszajelzések alapján…

Most jott az ajanlat - Luxembourg:
Kotelezo + casco 500 eur onresszel:
Tesla model3 : 1734 eur/ev
Vw E-golf: 1301 eur/ev
Hyudai Kona: 1384 eur/ev
Amennyiben ceges tulajdon a kocsi, kb 150 eur-ral kedvezobb.

jelenleg Ford Mondeo dizel 1200 eur/ev…

Nem gondolkozik valaki, hogy Tesla berlesi ceget inditson? Lenne par egyeb otletem is…

Van egy Luxembourgi ceg:
www.ufodrive.com

1 Like

En Németországban 2700 € / éves ajánlatot kaptam a jelenlegi biztosítómtól. Jelenleg 1700 €-t fizetek egy 2013-as MB C-Klasse-ra Vollcasco-val és 300 € önrésszel.
Igaz, hogy mindösszesen 4 éve van a nevemen biztosítás és évi 35.000 km-t megyek, szóval ez lehet, hogy lenne kedvezöbb is, ha nem autókáznék 2-3x 3200 km-t, mikor hazamegyek.
De tekintetbe véve, hogy az elmúlt 3/4 évben kb. 3000€-t hagytam a MB-nél úgy, hogy nem kellett javítani még semmit a verdán, igen csak motoszkál bennem a gondolat, hogy minösszesen nem is olyan rossz az ajánlat…

Attól félek, hogy nálunk az autóbérlésnél nem tudnak az emberek vigyázni “más” tulajdonára.
Kicsit nyugatiasabb gondolkodásmódra lenne szükség. “szerintem”

1 Like

Németeknél elég speciális tarifákat kínálnak Teslákra a biztosítók,itt egy PDF

A Model 3 LongRange AW TSN kódja (típuskódja) pl. AAR és a 153 kW, erre a kötelező évi 510€, a teljeskörű CASCO 500€ önrésszel megvan 640€-ból. Érdekes, hogy az AAS-sel kódolt Model 3 Performancera is ugyanennyi a tarifa. Szóval 1150€ nagyon versenyképes ár. Az itthoni biztosítási díjnak fele, kétötöde.