Az utcán kapták lencsevégre a Model Y-t

Először fotózták a szabadban a Tesla Model Y-t.

A kaliforniai autógyártó soron következő modellje a ChargePoint kaliforniai központja előtt „bukott le”, ahogyan vélhetően egy reklámfilmet forgatnak az autóval. Ezt bizonyítja, hogy a Model Y-t egy speciális

Model S kamerás autó követte.

A márciusban bemutatott, a Model 3 alvázára épülő Model Y szabadidőautó várhatóan 2020 őszétől lesz elérhető az Egyesült Államokban. A legolcsóbb változat, vagyis a Standard Range modell csak 2021 tavaszán érkezik, 39 000 dolláros listaárral, míg a Long Range Model Y 47 000 dollárról indul majd. Előbbi 370 km-es, míg utóbbi 480 km-es valós hatótávot ígér. A Performance változat 3,5 másodperces 0-ról 100 km/órára való gyorsulást ígér, de a legolcsóbb változatnak sincs miért szégyenkeznie, hiszen a Standard Range csomaggal is 5,9 másodperc alatt érhetünk 100-as tempóra.

Az érdeklődők számára már meg is nyílt az online dizájnstúdió, vagyis nem igazán rejteget semmit a Tesla következő villanyosa. Aki már összeállítaná a Model Y-ját, hogy a lehető legkevesebbet kelljen várnia az autóra, az 2500 dollár, azaz valamivel több mint 700 ezer forint fejében foglalhatja le a helyét a sorban.