Az IIHS tesztjén is tökéletesen szerepelt a Model 3

Az IIHS-nél is jelesre vizsgázott a Tesla Model 3, amellyel az amerikai villanyos megszerezte a Top Safety Pick+ címet, vagyis a legmagasabb besorolást a biztonságban. A Tesla sikerével már két elektromos autó van, amely a legmagasabb besorolást kapta, hiszen a múlt hónapban az Audi e-tron is ugyanezekkel a kiváló eredményekkel zárta a töréstesztet.
A tulajdonosok ezzel újabb megnyugtatást kaptak, hogy biztonságban érezhetik maguk a Model 3-asban, hiszen a Top Safety Pick címet csak azok az autók kapják meg, amelyek az összes irányból érkező ütközést a lehető legbiztonságosabban csillapítják. A plusz eléréséhez továbbá elengedhetetlen, hogy az autó megfelelően védje a sofőrt és az anyósülésen utazó személyt is egy esetleges ütközésnél, illetve, hogy a fényszórók a lehető leghatékonyabban világítsák meg az utat és környezetét. Ezek a Model 3 esetében szintén adottak voltak.
Az IIHS persze van annyira profi, hogy nem csak a pozitívumokra világít rá, és a tesztjükből kiderült, hogy a Model 3-ban egy esetleges vezetőoldal felőli kisátfedéses ütközésnél fennál a sofőr lábsérülésének esélye.
A Model 3 természetesen ezesetben is külön dicséretet kapott a fejlett balesetmegelőző rendszeréért.
Ami még kiderült, hogy a Tesla egyáltalán nem hazudott akkor, amikor azt mondták, hogy a lehető legerősebbre tervezték a Model 3 hatalmas panoráma napfénytetőjét. Az elem ugyanis, ami sokakból felesleges félelmet válthat ki, képes volt ellenállni 9 tonnányi súlynak, vagyis a Model 3 akár ötöt is elbírna saját magából az üvegtetőn.
Az IIHS a Model 3 mellett a Chevrolet Boltot és a Hyundai Nexót is letesztelte. Előbbi a néhol csupán „elfogadható” töréstesztjével még kiérdemelte volna a Top Safety Pick címet, ám a gyenge fényszórók miatt a Bolt lecsúszott az elismerésről. A Hyudnai Nexo azonban ugyanazokkal az eredményekkel zárt, mint a Model 3 és az Audi e-tron. David Zuby, a tesztek kiértékelésének vezetője szerint ezzel egyértelműen látszik, hogy nem áldozunk a biztonság oltárán akkor, amikor környezetbarát autót választunk.
1 kedvelés