Akkumulátor merültsége!

Kérdés!? Tesla 3 fent km-ben mutatja az akku töltöttségét, és álló parkoló helyzetben is ahogy fogy csökken az akkumulátor töltötsége álló parkoló helyzetben, úgy nől a km-óra állása vagyis megy bele plusz km. nálatok ,hogy van ez? Észre vettétek? és ha százalékosan van be állítva akkor is ahogy csökken az akkumulátor , úgy plusz km megy bele!??

Szia!én ezt nem is figyeltem de meg fogom nézni!ezekszerint ha pl beinditod a klimát akkor is szalad bele a megtett km???

ūdv
bence

Ez azert eleg durva lenne, hogy ugy is megy a kocsiba a km, hogy nem is gurulsz vele. Elkezdtem en is nezni.
Igy eleg hamar lejarna a 80.000 km garancia.

Szia Bence. Igen figyeld csak meg. mai Km,- ora állásom 6396,- km,- megtett km,- 194,- km, - a most a km óra állásom 6603,- km. A megtett km ,-hez viszonyítva +13,- km -rel több… Bizony!! Üdv. Csaba

Szia Zsola. igen nézd csak Te is meg! bizony így hamar meg lesz a 80.000,- km
Üdv. Csaba

Be**arás… A NAV felé akkor nagyon szépen el fog térni 4 év lízing alatt az útnyilvántartás per km óra.

Megneztem. Nalam semmi ilyen sincs. Ugyan az a km allas volt a toltes elott, mint a toltes utan.

Kerlek ird mar le reszletesen, hogy mit csinalsz a kocsival, hogy allo helyzetben megy bele a km.

Én úgy veszem ki a szavaiból, hogy amikor nem töltőre rakott autónál álló helyzetben merül az aksi pl. fűtés, sentry mode, vagy simán csak merül akkor a merülés arányában megy bele a km anélkül, hogy mozdulna az autó.

En leallitottam a kocsim. Bekapcsoltam a futest, hogy meritse az akksit. Ment kb egy masfel orat, de nem novekedett benne a megtett km szamlaloja.

1 kedvelés

Jó hír! Megnézem majd én is.

Én most hagytam merülni az x-et de nem látom hogy a km menne bele. De állóhelyzetben 30 %-ot merült le és a kilométeróra állása nem változik.

1 kedvelés

sziasztok. Nem úgy megy bele több km-er, hogy álló helyzetben hanem ha pl.- A-tól a Z,- ig elmegyek és az 100,- km. de a számlálóba meg 105,- km,- re jön ki vagyis az aksi merülési mértékében megy bele a km,- er , nem a valós kilométer megy bele. Valószínű a vezetési technikám végett… vagy. ??

A jobb felső sarok kis zöld elem (ami vagy km-t vagy %-ot mutat) amikor km-re van állítva az az úgynevezett ‘Rated km’-t mutatja azaz az ‘EPA range’ maximumból vonogat lefelé elméleti értékeket minden autónál annyiból kiindulva ami az EPA Range-e (modell függő). Pl. ha optimálisan vezetsz optimális hőmérsékleten és megengedett sebességgel stb. akkor annyi fogy itt amennyit mész. Ez szinte soha nem történik meg, mert soha semmi nem optimális. Ezt ne keverd össze a km óra állással. Ott a valós km megy bele amit megtettél, a zöld elem felett pedig elméleti értékek vannak mindig. Annyi van ott állandóan írva km-ben, amennyi elég lenne számodra mielőtt kifogyna ha ideálisan vezetsz. Ha gyorsabban mész hidegebb van stb. akkor ez itt gyorsabban is fogy. Ezért nem értelek, mert fent mindig gyorsabban “megy bele” a km mint a km számlálóba. A km számláló nem ez, hanem a bal alsó kocka legalja ‘odo’ néven ha jól emlékszem a balra tekert szekcióban.

1 kedvelés