A Teslák már figyelik a lámpás kereszteződéseket és a stoptáblákat

A Tesla magabiztosnak tűnik afelől, hogy még az idei év vége előtt, de legkésőbb 2020 elején végre megjelenik a teljesen önvezető rendszerük, amellyel gyakorlatilag szabadjára engedhetik az autóikat, akár sofőr nélkül is. Ehhez természetesen még rengeteget kell tanulnia az autóknak, illetve a mérnököknek is sok dologra kell felkészíteniük a rendszert ahhoz, hogy szinte minden lehetséges helyzetre felkészüljön az Autopilot.
A rendszer fejlődését nagyban gyorsítja az, hogy a Teslák mindegyike az éppen rendelkezésre álló legfrissebb Autopilot hardverrel van felszerelve, függetlenül attól, hogy a megrendelő kérte-e, és így elérhető-e az autójában az Autopilot. Ennek köszönhetően az autók képesek tanulni a sofőrtől azáltal, hogy folyamatosan működtetik az Autopilotot, és egy szimulált környezet helyett a valós közlekedésben figyelik, hogy egy ember hol és miként döntött máshogyan, mint az Autopilot döntött volna.
A Tesla most elárulta, hogy az autóik már a stoptáblákat és a lámpás kereszteződéseket is figyelik, és folyamatosan tanulnak a sofőrök viselkedéséből. Az Autopilot hivatalosan ugyan még nem képes reagálni ezekre, ám mivel „titokban” már tanulgatja a rendszer a KRESZ ezen részét, csak idő kérdése, hogy az early access tesztflotta megkapja a stoptáblás és piroslámpás kiegészítést. Ezzel pedig a Teslák még egy nagy lépéssel közelebb kerülnek a teljes önvezetéshez.