A Tesla minden Model S és Model X autójához CCS töltőadaptert ad!


#1

Mostantól kezdve a Tesla új CCS töltőadapterekkel dobja piacra az európai Model S és X darabokat, hogy a tulajdonosok kihasználhassák az egyre több CCS, európai szabványú gyorstöltőt!


Ez egy hatalmas lépés a cég részéről, mivel hozzájárul ahhoz, hogy a hazánkban is népszerű Lidl, MOL és egyéb helyeken elérhető villámtöltőkhöz megfelelő adapterrel tudjanak kapcsolódni a Tesla tulajdonosok. Természetesen ezt az adaptert külön is megvásárolhatjuk majd, de cég még nem közölt képeket róla és egyelőre sajnos még arról sincsen információnk, hogy mikortól lesz megvásárolható.

Miért jó a CCS adapter a Tesla Model S és Model X-hez?

Ez azt jelenti, hogy a jelenleg kapható ChaDemo adapter mellett mostmár CCS kompatibilis villámtöltőkön is használhatjuk az autónkat. Az adapter az európai Model 3-at nem érinti, mivel már alapból Type 2/CCS csatlakozással vannak ellátva.

Decemberben a Tesla már elkezdte felszerelni az európai töltőállomásokat is, hogy a CCS szabványnak is megfeleljenek. Napjainkban pedig a honlapjukon található support oldal is kiegészült azzal, hogy az új CCS adapter már az összes Model S és Model X autókon megtalálható lesz Február 1-től.

A Tesla szerint a tulajdonosok 120 kW-ig tudnak tölteni az adapterrel, vagy a CCS porttal, ha Model 3-at veszünk.

Mit gondolsz erről? Te hol töltöd az elektromos autódat legtöbbször?