A Tesla megnyitotta az első 250 kW-os Supercharger töltőállomását

A több hónapos tesztfázis után a Tesla végre hivatalosan is megnyitotta az első 250 kW-os töltőállomását. A Fremont-ban található Tesla-gyár előtti V3-as Supercharger töltőállomáson nyolc új oszlop várja az amerikai gyártó autóit.

A Tesla idén márciusban mutatta be a saját töltőállomásai és oszlopai harmadik generációját, amellyel a csúcsteljesítmény 250 kW-ra emelkedett. Ezt jelenleg kizárólag a Model 3 képes teljes mértékben kihasználni. A Tesla legújabb gyártásban lévő autója akár 300 kilométernyi hatótávot is betölthet negyedóra alatt az új oszlopoknál, a Model S-ek és X-ek pedig 210 és 185 km-re elegendő áramot tölthetnek ugyanennyi idő alatt.

Az új töltők előnyei között jegyezhető továbbá, hogy a 250 kW-os csúcsteljesítmény azesetben is elérhető, ha egyszerre két autó tölt az oszlopokon. Összességében mindez a töltőket működtető új, méretesebb szerelvénydoboznak és a folyadékhűtéssel ellátott kábeleknek köszönhető. A töltésen gyorsít még továbbá az is, hogy a navigációba megtervezett utak során a Teslák a Superchargerekhez érkezés előtt optimális hőfokra hűtik vagy fűtik az akkumulátorokat, hogy azok a töltés megkezdésétől a lehető legnagyobb teljesítményt fogadják.