A Tesla megkavarta az árakat – csiki-csukiztak az Autopilottal

Az elmúlt egy héten csalódottan érezhették magukat azok a Model 3 vásárlók, akik Autopilottal és a teljesen önvezető csomaggal vásárolták meg a Teslájukat, ugyanis a gyártó megszegte a kezdeti ígéretét ezekkel kapcsolatban.

Eddig ugyanis az amerikai cég azzal ösztönzött a két extra megvásárlására, hogy azok idővel drágulni fognak, ezért érdemes előre beruházni rájuk. Az Autopilot egyébként is egy hasznos funkció, és a Tesla igyekszik a Full Self-Driving Capability-t is fejleszteni, de eddig elmaradt a valódi önvezetés. Igaz, a városokon belüli automatikus közlekedést már idénre ígérik Elon Muskék.

A csomagok ára közel egy hete megváltozott, az új árszabással pedig jobban jártak azok, akik utólag vásároltak. Egy korai Model 3 vásárló 8000 dollárt fizetett az Autopilotért most, és előre a teljes önvezetésért, hiszen a Tesla állította, hogy ezek árai emelkedni fognak. Úgy 10 000 dollár környékére saccolták akkor a későbbi árat, ami miatt megérte előre bevásárolni. Ezzel szemben az elmúlt héten már csak 5000 dollárba került mindez egy olyan tulajdonosnak, aki eredetileg Autopilot nélkül vásárolta meg az autóját.

Emiatt sokan felemelték a hangjuk. Elon Musk és csapata hisz benne, hogy egyre elérhetőbbé kell tenniük az önvezetést, de a vásárlókat valószínűleg ők sem szeretnék becsapni. Éppen ezért megint átgondolták a helyzetet, és arra jutottak, hogy az Autopilot árát vissza kell állítani. Musk elárulta, hogy most már szerintük is hiba volt a változtatás, de sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy megvegyék a két extrát. Nekik szerettek volna kedveskedni.

Hétfőtől már a régi áron kínálja az Autopilotot és a Full Self-Driving Capability csomagot a Tesla. Voltak, akik jól jártak, és persze sokan annak sem örülnek, hogy búcsút kell inteniük az olcsóbb önvezetésnek. Aki éppen most nem tudott beruházni, annak valószínűleg sokat kell várnia, hogy újra ilyen ajánlatot kapjon az Autopilotra.

1 Like

Mi január 31-én rendeltük a Model 3-at Németországban, akkor még az eredeti árakon. Az Enhanced Autopilot nettó €4370 volt, és nem lehetett opcióként kérni Full Self-Driving-ot.

A korábbi árcsökkentések után a mi konfigurációnk pont egy FSD árával lett olcsóbb. A Magyar Autókereskedőháznál aki az importálást intézi felhívta a Teslát, hogy mit lehet kialkudni, ugyanis az autót még nem vettük át vagy fizettük ki. A Tesla felajánlotta, hogy kapunk FSD-t is az autóba anélkül, hogy rá kellene fizetnünk.

Ezek után kíváncsi vagyok, hogy végül mi lesz a végleges konfiguráció, mert szinte biztos, hogy az autót csak az újabb árváltozás után fogjuk tudni átvenni.

Szia. Korabbi hozzaszolasodban irtad, hogy szivesen irnal reszletes beszamolot, engem minden informacio erdekelne a rendelesrol

(a szerző által visszavont hozzászólás - amennyiben nincs megjelölve - automatikusan törlődik 24 óra után)