A Tesla már a Porsche nyakában liheg Németországban

#1

A Model 3 közel a Porsche szintjére pumpálta a Tesla eladásait Németországban – derült ki az állami közlekedési hatóság által közzétett eladási listájából. A tavalyi év márciusához képest ötször annyi Teslát regisztráltak, így idén már 2367 új kaliforniai villanyautó került Németországba a múlt hónapban. Ez az eredmény pedig csupán 356-tal marad el a helyi legismertebb sportautógyártótól, a Porschétól.

A Tesla ezzel olyan neves márkákat előzött meg, mint a Land Rover (2222), a Honda (1858), Jeep (1779) és a Jaguar (987). A legkapósabb német márkák, mint a Volkswagen, Audi, Mercedes-Benz és a BMW azért még nincsenek lőtávolságban a Teslának, hiszen ők még legalább tízszer annyit értékesítenek a hazai piacukon. A BMW például 22 458 autót adott el Németországban ugyanebben a periódusban, míg a Volkswagen 62 627-tel tölti be a piacvezető szerepet.

Meglepő adat, hogy a Tesla 2367 eladásából 2224-et tesz ki a Model 3, amely jelenleg úgymond „kannibalizálja” a Model S és Model X eladásait. Ezzel a legújabb Tesla lett a hónap legtöbbet eladott villanyautója a németeknél, amelyet a Renault Zoe követ a listán, 1136 eladással, és csak a harmadik helyre fért fel az első hazai gyártású villanyos, a BMW i3, 708 új regisztrációval.

1 Like