A Tesla kibővíti az Early Access programját

#1

Sokkal több Tesla-tulajdonos számára válik elérhetővé az Early Acces program, mint korábban – derült ki egy Tesla által küldött e-mailből. Az amerikai autógyártó elárulta, hogy az összes olyan Teslát meghívják majd a programba, amelybe idén február vége előtt vásárolták meg a Full Self Driving csomagot. Pontos dátumot egyelőre nem tudunk, hisz elvileg még nem fejezték be a szélesebb körben indított akció kidolgozását, de azt elmondták, hogy a tulajdonosoknak nincs semmilyen teendőjük, hiszen a meghívókat automatikusan küldik majd ki az erre jogosultaknak.

A Tesla Early Access programjának résztvevői gyakran próbálhatnak ki érkező funkciókat, mint a többi tulajdonos. Az autógyártó célja ezzel, hogy élesben teszteltessék az érkező újításokat, és minden esetben várják az észrevételeket és visszajelzéseket a tesztelőktől. A korai hozzáféréssel megjelent funkciók nem mindig ugyanúgy működnek, mint a végleges változat, és az is megeshet, hogy egy tesztelt újdonság sosem kerül be a végleges szoftverbe.

Aki korábban bekerült az Early Access-be, annak nem feltétlen kell az összes funkciót kipróbálnia. Azt sem erőltetik rá, hogy egy félkész funkciót mindenképp fel kelljen telepítenie az autója szoftverére. A Tesla ugyanis e-mailben értesíti a program résztvevőit arról, hogy elérhető egy exkluzív frissítés, amelyet csak akkor telepít az autójuk, ha ugyanitt elfogadják a tesztet. Az autógyártó szigorú szabályokhoz köti a programban való részvételt, melyek szerint a tesztelőknek titokban kell tartaniuk az újdonságokat – vagy legalábbis az internetre nem tölthetnek fel róluk semmilyen információt sem.

A Tesla bizonyára amiatt döntött úgy, hogy az összes korábban Full Self Drivinggal vásárolt modell számára elérhetővé teszi a programot, mert egyre közelebb kerül a teljes önvezető rendszerének befejezéséhez. A Hardware 3 érkezésével a feldolgozóegység már adott, az autóba épített szenzorcsomagot pedig már korábban tökéletesítette a gyártó. A hírek szerint már csak szoftveres korlátok vannak, amelyeket folyamatos fejlesztéssel és bétateszteléssel lesznek képesek ledönteni. Utóbbihoz nagyon fontos, hogy minél több forrásból gyűjthessék az információkat.