A Tesla háznál is elvégezheti az Autopilot Hardware 3 frissítést

#1

A Tesla ügyvezető igazgatója, Elon Musk nemrég egy Tweetben árulta el, hogy az Autopilot önvezető rendszerük következő hardveres frissítését akár a gyártó mobil szervizcsapata is képes lesz elvégezni.

A Hardware 2.5-ről 3.0-ra való frissítés annyiból áll, hogy egy új, saját gyártású feldolgozóegységgel szerelik fel az autókat, ami a megegyező méretnek és kialakításnak köszönhetően egy gyorsan elvégezhető feladat. Korábban a Tesla azt közölte, hogy a frissítéseket a szervizközpontokban intézik majd, ám a túlzsúfoltság elkerülése érdekében úgy fest, hogy a Tesla inkább a mobil szervizcsapatával intézteti a frissítést, ahol csak lehetséges.

Musk néhány izgalmas részletet is elárult az új hardverről. Mint kiderült, a Navigate on Autopilot működéséhez a mostani Nvidia gyártmányú számítógépük a teljes számítási kapacitása 80%-át mozgósítja. Az új, általuk fejlesztett feldolgozóegység ezzel szemben a „kisujjából kirázza” ezt a feladatot, hisz a Navigate on Autopilot működtétesét 5-10 százalékos kihasználtság mellett végzi. Musk szerint összességében akár 1000%-kal is erősebb lehet az általuk célzottan fejlesztett hardver, mint az Nvidiáé.

A HW3 agya végre képes lesz kihasználni az Autopilot összes érzékszervét, vagyis a kamerák teljes képével, maximális képfrissítési ráta mellett dolgozik majd az új rendszer. Ez a 2.5-ös változattal eddig nem volt lehetséges. Muskék hisznek benne, hogy így hardveres szinten már teljesen felkészítik a Teslákat a sofőr nélküli önvezetésre.