A Tesla elvileg már túl van a rekorddöntésen a Nürburgringen

Nem valószínű, hogy a Porsche Taycan marad az elektromos szedánok királya a Nürburgringen, ugyanis nagyon úgy fest, hogy a Tesla is kiszemelte magának a pályarekordot.
Elon Musk, a gyártó vezére a Taycan bemutatója után jelentette a Twitteren, hogy a Model S is tiszteletét teszi a legendás német aszfaltcsíkon, a rajongók pedig azóta tűkön ülve várják, hogy mire lesz képes az elektromos hajtásokban tapasztaltabb amerikai gyártó a versenypályán. Mint később kiderült, a Tesla nem a most is gyártásban lévő Model S-t méretteti meg a Nürburgringen, hanem egy erősebb és sportosabb prototípust tesztelnek inkább.
A hárommotoros, Plaid Model S névre keresztelt villanyautó egy szemtanú szerint pedig már gyorsabb is a Taycannál, ám ez az eredmény egyelőre nem hivatalos. Az Electrek írása szerint egy néző ugyanis saját stopperével mérte a prototípus idejét, amely 7 perc 23 másodpercnél állt meg a leggyorsabb körön. A Taycan hivatalos rekordja 7 perc 42 másodperc.
A Plaid Model S prototípusa bizonyára ennél erősebb kört is produkálhat majd, figyelembe véve, hogy a teszt napján egészen hűvös volt, hiszen csak 18 fokot mutattak a hőmérők a Nürburgringen. A Tesla azonban ezzel még nem venné el a Taycan trónját, hiszen a Porsche villanyosa a szériaautók csoportjába tartozik, míg a Tesla egyelőre csak egy prototípussal rendelkezik. Muskék a tervek szerint jövőre kezdenék meg a Plaid hajtáslánccal szerelt Model S-ek és X-ek gyártását, ezzel pedig már a Taycan-verő Model S is szériaautóvá válna.
1 kedvelés
1 kedvelés

és egy töltő is hozzá :slight_smile: