A Tesla butítani kényszerül az Autopilotot Európában

Gyengíteni kényszerül a Tesla az Autopilot képességein az Európai Unió országaiban – tudta meg az Electrek elektromos autós szakoldal. Az amerikai villanyautó gyártó elvileg a napokban kezdte meg egy új szoftver kigördítését az itteni piacra, amellyel az Európai Unió ENSZ-EGB R79-es tavaly szigorított, vezetéstámogató rendszerek kanyarodására vonatkozó rendeletének igyekeznek megfelelni.

A korábbi előírásoknak tökéletesen megfeleltek a Teslák, ám a szigorítások után változásokat kell bevezetni a Model S és Model X típusú autóknál. A gyártó leírása szerint az új frissítéssel az autók önvezető rendszere sajnos kevésbé lesz képes szűk kanyarok bevételére. Emellett az automatizált sávváltásokat is átdolgozzák úgy, hogy az irányjelzőt először be kell majd kapcsolni, a sávváltást pedig ezután 5 másodpercen belül meg is kell kezdeni.

A Tesla elmondása szerint a Model 3 esetében nincs szükség szoftverfrissítésre, hiszen az már a kezdetektől fogva megfelelt az új rendeletnek. A két másik említett modell a 2019.16.1-es szoftverrel kapja meg az előírásoknak megfelelő Autopilot verziót.