A Model 3 a benzines konkurenseket is leverte Európában

#1

A Tesla Model 3 jött, látott, és győzött Európában. A Tesla eddig legjobban várt modelljeinek első európai változatai február elején érkeztek a kontinensre, azóta pedig sikerült teljesen felborítaniuk az autópiacot.

A kezdeti érdeklődés, sőt, rajongás után nem meglepő, hogy a villanyautós szegmensben egyből tarol az új Tesla, olyan kemény ellenfeleket utasítva maga mögé, mint az új Nissan LEAF.

Az, hogy újonnan Európában is a Tesla Model 3 vezeti az elektromos autós forradalmat, várható volt, de azt talán nem gondoltuk, hogy kategóriája benzin- és dízelmotoros képviselőit is képes lesz ilyen hamar maga mögé utasítani az eladásokban.

Így igaz, a Tesla Model 3 már az első hónapjában maga mögé utasította a felső-középkategóriás szedánok teljes mezőnyét, így 3630 eladással ezen lista élére is sikerült felkerülnie. Az amerikai villanyost szorosan követi a Mercedes-Benz C-osztály, majd tőlük többel lemaradva következik az Audi A4 és a BMW 3-as sorozat.

A Model 3 további nagy sikerekre számíthat, figyelembe véve, hogy a Tesla üdvöskéje még két hónapja sincs jelen a kontinensen, illetve, hogy bizonyos piacokon hivatalosan még nem érhető el a legolcsóbb Tesla. A sikert persze az is befolyásolja, hogy milyen gyorsan lépnek az Európai kihívók.

Rengeteg itteni gyártó, mint a BMW és az Audi is a szabadidőautók trendjét követve egy SUV-val robbanak majd be a nagy hatótávú elektromos piacra, ám a nagyobb autók eredendően drágábbak is. A Model 3 ezzel szemben egy olcsóbb szedán, amit a Teslának sikerült tényleg olyan árban, olyan paraméterekkel összeraknia, amelyek pillanatnyilag mindent visznek a globális villanyautópiacon, és kényelmesen helyezkednek el a felső-középkategóriás szedánok padján is.

Van már Teslad?

Amennyiben rendelkezel már autóval regisztrálj az oldalon és **írj privát üzenetet @teslasok -nak, vagy az info@teslasok.hu email címre, hogy csatlakozz ehhez a közösséghez!

1 Like