A jövőben akár filmezhetünk is a Teslák kijelzőjén a töltések közben

#1

Elon Musk, a Tesla első embere nemrég jelentette be, hogy egy közelgő frissítéssel a Teslák szoftvere lehetővé teszi majd, hogy a Supercharger töltőállomásoknál parkolva wifin keresztül videókat nézhessünk az autók méretes kijelzőjén. Musk ezzel egyszerre megígérte, hogy idővel az összes töltőállomásukat ingyenes wifi hotspottal szerelik fel.

A Tesla folyamatosan dolgozik azon, hogy egyre kevesebbet kelljen a Supercharger töltőállomásoknál várnunk, illetve, hogy ez az idő is egyre gyorsabban teljen. Nemrég bemutatták a V3-as töltőállomásukat, amelyeken már 250 kW-os csúcsteljesítményű oszlopok dolgoznak, a V2-es rendszerek teljesítményét pedig 140 kW-ra emelték.

A Musk által bejelentett funkcióval a táskákban maradhatnának a tabletek, hiszen az autók képernyőjén mozizhatnak majd a bent ülők. Azt egyelőre nem árulták el, hogy erre mikor lesz lehetőségünk a Teslákban. Arra számítunk, hogy olyan streaming szolgáltatások lesznek majd elérhetők a kijelzőn, mint a Netflix vagy a YouTube. Talán arra is lehetőségünk lesz, hogy külső USB-s tárolóról is lejátsszunk videókat, filmeket az autóban.

A gyártó vezére leszögezte, hogy kizárólag parkolás közben, wifi hotspotról lesznek elérhetők a videó streaming szolgáltatások a Teslában, így menet közben biztosan nem filmezhetnek majd az utasok sem a méretes érintőkijelzőkön.

Elon Musk másik ígérete, hogy az összes Supercharger állomást wifi hotspottal szerelik fel, egy újabb érdekes terv, hiszen ez jelenleg nem minden töltőjüknél tűnik kivitelezhetőnek. Lehetséges, hogy idővel a SpaceX műholdjai biztosítanák az internetkapcsolatot a töltések közben, hiszen a dél-afrikai üzletember tervei között szerepel egy bárhol elérhető, gyors internetkapcsolat létrehozása műholdakkal.

1 Like