15 hasznos Model 3 tartozék, amire bárkinek szüksége lehet

A Model 3 önmagában egy szuper autó, de ahogyan más márkáknál, úgy a Teslánál is akadhatnak hiányosságok. A külső cégeknek hála azonban szinte minden pótolható vagy védhető. Olykor olyan tartozékok tehetik könnyebbé az életünk, amelyekre nem is gondoltunk volna. Íme az Electrek amerikai szakoldal összeállítása a Model 3-hoz hasznos kellékekről:
TeslaCam és Sentry Mode kellékek
A TeslaCam önmagában egy fantasztikus és hasznos funkció a Teslákban, ám a gyártó által nem is olyan régen bevezetett kamerás rendszer nem működik csak úgy, önmagától. Igaz, egyedül egy pendrive-ra van szükség, amire a Sentry Mode és a TeslaCam rögzíthet, ám érdemesebb talán azonnal egy nagyobb tárolóra beruházni. Egy külső SSD jó ötlet lehet, hiszen ki tudja, hogy mennyi minden történik az autóval egy éjszakai parkolás alatt.
Ezzel természetesen USB csatlakozót veszítünk, de csak abban az esetben, ha nem ruházunk be egy elosztóra is. Az Anker négyportos hubja egy jó döntés lehet, amelybe nyugodtan csatlakoztathatunk egy 500 GB-os külső SSD-t is, amellett, hogy a telefontöltésnek is marad dugaljunk.
A legesztétikusabb megoldás azonban talán a Jeda USB hub, amit kifejezetten a Model 3 méreteihez igazítottak, hogy az a lehető legjobban illeszkedjen a középkonzolba.
Persze a célnak bármely megoldás megfelel, de ez utóbbi mondható a legstílusosabbnak, ha nem szeretnénk faragni.
Model 3 vezeték nélküli telefontöltő
A Tesla Model 3 gyári telefontöltő berendezése szép és jó, de sokszor idegesítő lehet, főleg, ha a mobiltokunk miatt nem tudjuk hasznát venni a gyári megoldásnak. Pedig a mai okostelefonok zömében már megtalálható a Qi-szabványú vezeték nélküli töltés is, és az autókban is kezdenek megjelenni a töltőpadok, de a Model 3-ba ez sajnos nem került be gyárilag.
Természetesen néhány gyártó azonnal meglovagolta a hiányosságot, és elkészítette a saját vezeték nélküli töltőjét, amely tökéletesen illeszkedik a Model 3 középkonzoljába. A Nomad gyorsan lépett, és a vezeték nélküli telefontöltője egy megbízható kütyü lett, de mostanra találunk ennél jóval olcsóbb, legalább ilyen jó megoldásokat is a neten.
Model 3 középkonzoli fólia
A telefontöltő és a TeslaCam használata után bizonyára mindenki rájött, hogy a középkonzol zongoralakk hatású felülete egyszerűen mágnesként gyűjti az ujjlenyomatokat. Van, akit ez nem hat meg, de a tulajdonosok többsége nem szereti, ha a jól látható felület egy nyomozás helyszínéhez hasonlít.
Ezt az autós fóliagyártók is felismerték, és elkészítették a tökéletesen illeszkedő borításokat a Model 3 középkonzoljához. Ezzel valamelyest egyedivé is tehetjük az autót, de ami még fontosabb, hogy nem „világítanak” majd az ujjlenyomatok és a por a két ülés között.
Model 3 pohártartóbetét
Szintén egy esztétikai termék következik, ugyancsak a középkonzol területéről. Próbált már valaki a pohártartó aljába öntött energiaitalt vagy kávét kitakarítani? Idegesítő folyamat, éppen ezért talán érdemes lehet beszerezni egy betétet a poharaknak otthont adó bemélyedés aljára, amely sokkal egyszerűbbé teszi a takarítást egy „baleset” után.
Model 3 rendszerező a középkonzolhoz
Van aki szereti csak bedobni a dolgait a tárolórekeszekbe, de sokan utálják, ha a dolgaik csörömpölnek és folyamatosan egymáshoz koccannak a középkonzolnál. A nagy tárolórekeszek egyszerűen kívánják a rendezetlenséget, de egy egyszerű betéttel ez a probléma is megoldható. Íme egy megoldás, amivel biztosan nem lesz kupi a tárolórészben.
Kijelzővédő fólia
Csak úgy, mint az okostelefonoknál, a Model 3 méretes érintőpaneljénél is elfér egy kijelzővédő fólia. Már csak azért is, mert a felület maga szintén egy ujjlenyomatmágnes, de az sem árt, ha valamelyest plusz védelmet nyújtunk a legfőbb kezelőszervnek. A Topfit edzett üvege megintcsak a Model 3 méreteihez igazodik, és a felhelyezése sem bonyoluktabb, mint egy okostelefonos fóliáé.
Az ujjlenyomatok és a tükröződések kevésbé észrevehetők, miközben az érintőkijelző éppen ugyanúgy regisztrálja majd az érintéseket, mint előtte.
Szőnyegek
Persze, szőnyegeket gyárilag is kapunk az autókba, ám mi van akkor, ha valaki szeretné kicserélni azokat? A Tesla is árul szőnyegeket, de azok prémium áron érkeznek, amit nem mindenki szeretne megfizetni. Szerencsére a lábtérre is gondoltak a külsős gyártók, és van miből válogatnunk, ha utángyártott szőnyegeket vásárolnánk egy Teslához.
A ToughPro olcsóbb, mégis elég esztétikus ahhoz, hogy kiváló választás legyen egy tulajdonos számára. Ráadásul tőlük nem csak az utastérbe, de az első és hátsó csomagtartóba is kapunk borítást. Amennyiben valami strapabíróbbra van szükségünk, akkor a 3D MAXpider lehet a nyerő, ami valamivel drágább is, mint az utóbbi.
Hordozható kompresszor
Ki tudja, hogy mikor lehet szükségünk egy hordozható kompresszorra, nemde? A nem megfelelő keréknyomás jópár kilométerrel csökkentheti a hatótávot, ami ritkán ugyan, de okozhat kellemetlenséget. Éppen ezért talán érdemes lehet beszerezni egy 12V-os dugaljról működő kis kompresszort, ami segíthet a nehéz helyzetekben.
Gyors gumijavító készlet
Adott esetben egy gumijavító készlet sem árthat a Model 3-hoz. Főleg azért érdemes egy ilyet az autóban tartani, mert a Tesla villanyosában nem találunk pótkereket. Ez szintén egy olyan kellék, ami bármely autóban jól jöhet, ugyanígy egy Teslában is.
Küszöbfólia
Erre talán nem sokan gondoltak, de a Model S-ből és X-ből gyűjtött tapasztalatok alapján érdemes lehet beszerezni egy védőfóliát a küszöbök krómlécére. Ezek ugyanis túl könnyen karcolódnak ahhoz, hogy ne kelljen valamilyen plusz védelmet biztosítani nekik, hogy a lehető legtovább maradjon új állapotú az autó. Kompromisszumról szó sincs, hiszen a jó fólia megválasztásával észrevehetetlen a léc védelmét szolgáló réteg.
Model 3 napellenző
Töltés közben a Teslákat nagyon gyakran kényszerülünk a napon hagyni, és bár a klíma képes lehűteni a kabint az érkezésünkre, az UV-sugaraktól ez nem óvja meg a belteret. Megoldás erre a Tesla saját napellenzője, ám ez a megoldás sem arról híres, hogy olcsó lenne, éppen ezért érdemes lehet ebből is egy utángyártottat beszerezni, ami éppen olyan jól végzi a dolgát, mint a márka emblémáját viselő napellenző.
Akit zavar a panoráma üvegtetőn át érkező napfény, az egy sötétítőt is vásárolhat az autó plafonjára.
Model-3-sunshade-1
Króm pedálok a Model 3-hoz
Akkor is lehet króm pedál egy Model 3-ban, ha az nem egy Performance változat. Az Amazonról ugyanis egész olcsón rendelhetünk jó minőségű pedálokat a villanyoshoz, amelyek egyértelműen javítanak az autó belterének összképén, miközben éppen olyan kényelmesek, mint a gyáriak.
Matrica az ajtónyitóra
Ez a tartozék semmiben sem javítja a vezetési élményt vagy a beltér szépségét, de bizonyára időt spórol a tulajdonos számára, hiszen így nem telik majd annyi időbe a Model 3 ajtónyitásának művelete. Egy szimpla „Door Open” matrica ugyanis sokkal egyszerűbbé teszi az ajtónyitó gomb megtalálását az utasok számára, akik így talán ritkábban nyúlnak a mechanikus nyitószerkezethez, amit alapvetően nem ajánl a Tesla.
Kellékek a tisztításhoz
Aki egy új Teslát vásárol, az szeretné tisztán is tartani azt. Nos, sokan a megszokott márkákra és kozmetikumokra esküsznek, így itt talán nem is érdemes termékeket felsorolni. A mosásra azonban nagyon fontos külön figyelmet fordítani, mert lehet, hogy éppen a rossz autómosási szokásainkkal karcoljuk össze a fényezést. Érdemes megnézni néhány videót arról, hogy hogyan lehet a legóvatosabban és egyben a leghatékonyabban mosni egy autót, így elkerülve a fényezés véletlen megrongálását.
6 Likes

Köszönöm a kiváló tippeket, kb. a 80%-át már be is raktam a kosárba. Amint közeledik az autó rendelem őket.

1 Like

Bicikli tartóhoz keresztlécet hol lehet esetleg venni? A Tesla oldalán láttam: https://shop.tesla.com/us/en/product/vehicle-accessories/model-3-roof-rack.html

Itt azonban csak USA címre enged rendelni… van valakinek megoldás erre?

Köszi!

Szia,

A tesla store nem csak amerikában elérhető. Például németeknél is.


Próbáld meg innen.

Üdv

Néztem a konfogurátort a tesla.hu-n és ha jól látom a performance-hoz nem hozza fel a vonóhorgot, mint opció. Ez tényleg nem rendelhető hozzá, vagy csak ezen az oldalon nincs megcsinálva?

Ez alapján a videó alapján mindegyik kocsin ott kellene lennie az előkészítésnek a hátsó csomi alatt:

Ha most nem rendelem meg hozzá, akkor később lehet külön rendelni?

Sajnos nem